BLOG

2024.05.16 10:00

Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket:

- Hogyan tároljuk a tallérokat?

A tallérokat hűvös, sötét helyen érdemes tárolni. A kupakot mindig jó erősen vissza kell csavarni, így tovább megmarad a tallérok roppanós állaga.

- Miért nem ajánlott két éves kor alatt a fogyasztása?

Alapvetően ez szülői kopmetencia, hiszen a szülő ismeri legjobban a gyermekét. A Mártallér elrágásához elengedhetetlen, hogy a kis gyermek jól tudjon darabos ételt rágni, és nyelni. Tehát ha még előfordul, hogy darabos ételtől öklendezik a gyermek, akkor pl. megpuhítva ajánljuk csak Mártallér fogyasztását. Alapanyagként továbbra is csak természetes hozzávalókat használunk fel, Mártallér nem tartalmaz színezéket, tartósítószert vagy bármilyen adalékanyagot :)

- Utalni szeretnék, de nem találom a számlaszámot.

A számlaszámunk megtalálható alul a Fizetés fül alatt, illetve átutalásnál szoktunk egy visszaigazoló emailt is küldeni a fizetési adatokkal.

- Szeretném módosítani a megrendelésemet , van erre lehetőség? 

Természetesen van! Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info@martaller.hu email címen. 

- Szeretnék többet rendelni egy fajtából, de nem engedi kosárba tenni. Azt írja, hogy  nincs annyi készleten.

Mivel több helyen árulunk, így a webshopba csak kisebb mennyiségeket töltünk fel. Kérlek írd be a kérésedet a megjegyzés részbe, és ha van több készleten, szívesen módosítjuk a megrendelést. 

- Egyedi válogatást szeretnék, hogyan működik?

Kérlek írd meg a konkrét elképzelésedet az info@martaller.hu email címre. Az egyedi válogatások összeállítását igyekszünk 3 munkanap alatt elvégezni.

Ebben az esetben grammra arányosan számolunk árat.

- Szeretném visszaadni az üres üvegeket.

Megrendelésednél jelezd vissza, hogy hány üveget adnál vissza, és mi visszaváljtuk 50 forintos egységáron. Vagy visszfuvarba tudjuk visszavenni, vagy személyesen Albertirsán adhatóak le az üres üvegek. Pl. 10 üveg esetén -500.- üveg visszaváltás szerepel majd a számla utolsó sorában.

Kérünk, hogy az üvegbe ne tárolj semmi mást, köszönjük :) (A kupak hamar átveszi az ételek szagát, így mi sem tudjuk ebben az esetben újra használni.)



2024.05.03 10:00
Roppanósság vs. rostosság?
Sokan kérdezitek, hogy melyik gyümölcs tallérok az igazán roppanósak. 
Azok a gyümölcsök, amik természetükből eredendően inkább rostosabbak, azok kevésbé roppannak, ilyenek például a füge, a körte, a szilva, a banán. ????????????
Amik pedig igazán roppanós tallérok szoktak lenni, azok az
- alma variációk, tudjátok, a téli válogatásunk: a natúr, a fahéjas, a citromos, a narancsos és a gyömbéres alma ????????????????
- eper alma ????
- málna alma ????
- sárgabarack ????
Egyébként a háttérben folyamatosan dolgozunk, kísérletezünk a technológián, hogy a végeredmény minél jobb legyen ;)

Miért érdemes aszalt gyümölcsöket enni?

  • a termények vitamin és tápanyag értéke csupán csak minimálisan csökken
  • nem igényel adalékanyagot vagy tartósítószert
  • nem igényel hozzáadott cukrot

Ha nem kockáztatnál, de mégis vágysz a gyümölcs aszalvány koncentrált esszenciáira, válaszd Mártallérjaink egyikét: www.martaller.hu 

  • 21 féle ízből választhatsz
  • jelenleg 7 féle válogatásból

AKCIÓKÉRT KATTINTS IDE: https://www.martaller.hu/shop_artspec.php?artspec=1 

2024.04.22 10:00

Aszalás házilag?!

A termények tartósításának egyik módja a jó öreg befőzés, amikor dunsztolással évekre palackba zárhatjuk az ételek dzsinnjét. Azonban, ha egészségesebb módon szeretnénk őket tartósítani, aszaljunk! Ehhez érdemes végig gondolni, hogy mi mindent lehet aszalni. A lehetőségek szinte végtelenek, mi legalábbis évek óta nem bírunk leállni :)

Aszalni nem olyan egyszerű, mint elsőre gondoljuk, hiszen egy nagyon időigényes folyamat, és érdemes pontosan ismerni az adott termény tulajdonságait. Felhasználáshoz csak szép, érett, de nem túl érett, egészséges darabokat válasszunk!

Aszalni lehet sütőben, aszalógéppel vagy a napon is. Fontos a megfelelő hőfok és a szellőzés. Ha nagyon alacsony hőfokon történik az aszalás, és nem vonunk el elég vizet, akkor könnyen penészedés lesz a vége, és akkor hiába dolgoztunk. Ha pedig túl magas a hőfok, akkor karamellizálódik a gyümölcscukor, és lesz egy pirult utóíze a gyümölcsnek, ami csökkenti az aszalvány élvezeti és tápértékét is. A kész aszalványok a zárt, száraz és hűvös helyet szeretik, így érdemes tárolni őket :)

Miért érdemes aszalt gyümölcsöket enni?

  • a termények vitamin és tápanyag értéke csupán csak minimálisan csökken
  • nem igényel adalékanyagot vagy tartósítószert
  • nem igényel hozzáadott cukrot

Ha nem kockáztatnál, de mégis vágysz a gyümölcs aszalvány koncentrált esszenciáira, válaszd Mártallérjaink egyikét: www.martaller.hu 

  • 21 féle ízből választhatsz
  • jelenleg 7 féle válogatásból

AKCIÓKÉRT KATTINTS IDE: https://www.martaller.hu/shop_artspec.php?artspec=1 

Webáruház készítés